NARODNOZABAVNA
GLASBA

A
JAZZ
A
SKLADATELJ
A
SLIKAR
A
GALERIJA
A
KONTAKT

NARODNOZABAVNA GLASBA

Po nižji glasbeni šoli na Jesenicah in po sodelovanju pri pihalni godbi Javornik je bil sprejet na Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani, v oddelek za trobento pri prof. Zoranu Ažmanu. Leta 1966 je začel na Jesenicah poučevati na nižji glasbeni šoli, toda kmalu ga je pot zanesla v narodnozabavno glasbo, kateri je v Alpskemu kvintetu poklicno posvetil trideset let življenja.

Na nekaj ploščah pa sta sodelovala s sedanjo soprogo Ivanko Kraševec Prešern pri ansamblu Jožeta Burnika in ansamblu Triglav kvintet - Katerman.

Je eden najboljših slovenskih instrumentalistov. Poleg tega pa je njegova trobenta, kakor tudi njegove skladbe in ne nazadnje avtorska dela brata Braneta Prešerna, skupaj z kolegi iz ansambla, soustvarila značilen in razpoznaven zven Alpskega kvinteta. Do sedaj je ustvaril in priredil okoli 300 skladb.

Kot avtor je ustvaril mnogo uspešnic. Prenekatere od teh so na več zlatih in celo diamantni plošči Alpskega kvinteta, izdanih doma in v Avstriji. Na prireditvi Slovenski slavček pa je bil imenovan za kralja polk in valčkov.

Z odličnim izdelovalcem trobilnih inštrumentov iz Avstrije, gospodom Martinom Lechnerjem, pa je sodeloval pri razvoju serije jazz trobent. Ta sedaj vsebuje modul sistem, ki danes nudi dvajset različnih možnosti.